Appelsiinimarinoitu kesäkurpitsa-tomaattisalaatti

Appelsiinimarinoitu kesäkurpitsa-tomaattisalaatti

Appelsiinimarinoitu kesäkurpitsa-tomaattisalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 6 kirsikkatomaattia
  • 2 nippusipulia

Kastike

  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 0.5 appelsiinin kuori ja mehu
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • tuoreita timjaminlehtiä
  • ripaus chilijauhetta
  • suolaa
  • pippuria
Vaikeusaste

Appelsiinimarinoitu kesäkurpitsa-tomaattisalaatti ohje

    • Viipaloi kesäkurpitsat ja pyöräytä kevyesti öljyssä. Grillaa kurpitsaviipaleet parilalevyllä, jolloin saat niihin kauniit raidat.
    • Leikkaa nippusipulit varsineen viipaleiksi.
    • Hienonna valkosipulinkynsi. Raasta pestyn appelsiinin kuoresta hienoa raastetta ja puserra puolikkaasta mehu.
    • Sekoita kastikeainekset esimerkiksi lasitölkissä ravistaen.
    • Yhdistä paahdetut kurpitsaviipaleet, kirsikkatomaatit ja viipaloidut sipulit kastikkeeseen kahdella lusikalla nostellen. Anna salaatin mielellään hetken aikaa vetäytyä.
    • Tarjoa salaatti lämpimänä tai kylmänä täysjyväleivän kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry