Maistuva varhaisperunasalaatti

Maistuva varhaisperunasalaatti

Maistuva varhaisperunasalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 l uusia perunoita
  • 1 kpl punasipuli
  • 2 kpl nippu- tai kevätsipulia varsineen
  • 10 kpl kirsikkatomaatteja
  • 240 g minimozzarellaa
  • 1 ruukku(a) rucolaa

Kastike

  • 2 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Lisäksi

  • salaatinlehtiä
  • tuoreita yrtinoksia, esim. kirveliä tai persiljaa
Vaikeusaste

Maistuva varhaisperunasalaatti ohje

    • Pese ja raaputa uudet perunat huolellisesti. Lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja keitä 15 – 20 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta vesi pois ja anna kosteuden haihtua perunoista pitämällä kattilaa kuumalla levyllä hetken aikaa. Anna perunoiden jäähtyä.
    • Kuori ja viipaloi punasipuli. Leikkaa nippusipulit tai kevätsipulit viipaleiksi varsineen.
    • Sekoita kastikeainekset esimerkiksi ravistamalla ne sekaisin pienessä lasitölkissä.
    • Halkaise perunat ja kääntele kastike joukkoon kahdella lusikalla nostellen. Lisää sipulit ja voit tässä vaiheessa antaa perunoiden ja sipuleiden maustua kastikkeessa jääkaapissa.
    • Pyöräytä salaattiainesten joukkoon kirsikkatomaatit sekä hyvin varovasti mozzarellapalloset ja rucolanlehdet.
    • Jaa salaatinlehdet lautasille ja annostele päälle perunasalaatti.
    • Koristele annokset yrtinoksilla ja tarjoa salaatti ruisleivän kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry