Suklaiset porkkanaleivokset

Suklaiset porkkanaleivokset

Suklaiset porkkanaleivokset

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 1 porkkana
  • 15 kuivattua aprikoosia
  • 50 g suklaata
  • 1 dl pähkinä- tai mantelirouhetta
  • 0.5 dl kookoshiutaleita
  • 2.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl (kaakaojauhetta)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 0.75 dl pullomargariinia
  • 1 dl maitoa

Täyte

  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0.5 dl maitorahkaa
  • 2 dl tomusokeria
  • rouhittuja pähkinöitä tai suklaata
Vaikeusaste

Suklaiset porkkanaleivokset ohje

    • Vuoraa noin 20 x 35 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla tai voitele vuoka hyvin. Isommassa vuoassa kakusta, josta leikkaat leivokset tulee matalampi, pienemmässä korkeampi.
    • Raasta porkkana hienoksi raasteeksi ja hienonna aprikoosit porkkanaraasteen joukkoon suikaleiksi esim. saksilla.
    • Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää porkkana-aprikoosiraaseeseen pähkinöiden ja kookoshiutaleiden kanssa.
    • Sekoita porkkanaseokseen jauhot, (kaakaojauhe), leivinjauhe, kaneli ja sokeri.
    • Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki ja sekoita joukkoon juokseva margariini. Kääntele munaseos porkkanaseokseen ja levitä taikina vuokaan.
    • Kypsennä 175-asteisen uunin keskiosassa noin 30 minuuttia, kunnes kakku on pinnalta kauniin ruskea ja tikulla koetettaessa tikkuun ei tartu taikinaa.
    • Anna kakun jäähtyä vuoassa ja kumoa sitten leikkuulaudalle.
    • Sekoita kuorrutuksen ainekset kulhossa voimakkaasti vatkaten. Levitä kuorrutus huolimattomasti täysin jäähtyneelle kakulle ja ripottele pinnalle pähkinä- tai suklaarouhetta. Leikkaa haluamasi kokoisiksi leivoksiksi ja tarjoa.
  1. Vinkki:
    Voit pakastaa ilman kuorrutusta olevan kakun. Levitä kuorrutus sulaneen kakun pinnalle.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry