Salaattipitsa

Salaattipitsa

Salaattipitsa

Ainekset

4 henkilölle

1

Lisäksi

  • 125 g mozzarellajuustoa
  • 1 ruukku(a) rucolaa
  • 0.5 ruukku(a) jääsalaattia
  • muutama lehti sidesalaattia
  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl balsamiviinietikkaa

Taikina

  • 1 dl vettä
  • 15 g tuorehiivaa
  • 0.25 tl suolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 2 dl valmista pastakastiketta
  • 1 sipuli
  • (valkosipulia)
Vaikeusaste

Salaattipitsa ohje

    • Valmista ensin pitsapohja.
    • Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.
    • Sekoita tuorehiiva veteen. Jos käytät kuivahiivaa vesi saa olla 42 asteista. Kuivahiiva lisätään jauhojen kanssa yhtä aikaa.
    • Sekoita veteen suola, öljy ja jauhoja sen verran että saat käsiteltävän taikinan.
    • Vaivaa taikina tasaiseksi.
    • Taputtele tai kaaviloi taikina leivinpaperin päälle pyöreäksi, ohueksi levyksi (halkaisija n. 30 cm) ja nosta paperi leivinpellille.
    • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
    • Kohota pitsapohjaa liinan alla noin 10 minuuttia.
    • Kuori sillä aikaa sipuli ja halutessasi valkosipulinkynsiä.
    • Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja silppua valkosipuli.
    • Levitä kohonneen pitsapohjan päälle valmista pastakastiketta ja levitä sipulirenkaat ja valkosipulisilppu pastakastikkeelle.
    • Paista pitsaa uunin keskiosassa noin 15 minuuttia, kunnes pitsapohjan reunat ja sipulit ovat saaneet hiukan väriä.
    • Leikkaa sillä aikaa mozzarella viipaleiksi ja suikaloi salaatit.
    • Nosta pitsa uunista ja levitä heti sen pinnalle juustoviipaleet.
    • Ripottele päälle salaatit ja mustapippuri. Pirskota lopuksi hiukan balsamiviinietikkaa pitsalle, leikkaa se neljään osaan ja tarjoa heti.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry