Kurkkuveneet sushin tapaan

Kurkkuveneet sushin tapaan

Kurkkuveneet sushin tapaan

 

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 2 kpl kurkkua
  • 2 dl puuroriisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 rkl väkiviinietikkaa
  • 1 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • wasabia tai piparjuuritahnaa
  • 300 g tuoretta lohifilettä

Lisäksi

  • soijakastiketta
Vaikeusaste

Kurkkuveneet sushin tapaan ohje

    • Aloita valmistamalla riisi. Huuhtele riisiä kylmän veden alla niin kauan, että huuhteluvesi ei ole enää sameaa. Lisää riisit kiehuvaan veteen. Hauduta kypsäksi (noin 15 - 20 minuuttia). Vältä liikaa sekoittamista kypsennyksen aikana. Huuhtele kypsä riisi kylmän veden alla, liian tärkkelyksen poistamiseksi. Sekoita riisiin etikka, sokeri ja suola.
    • Halkaise kurkut. Koverra siemenet pois lusikan avulla. Leikkaa kurkunpuolikkaat 4 - 5 cm:n paloiksi.
    • Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
    • Muotoile riisistä soikeita pienen lihapullan kokoisia palloja kostutetuin käsin. Aseta jokainen pallo kurkkuveneeseen.
    • Lisää riisin päälle pienen pieni nokare wasabia tai piparjuuritahnaa.
    • Aseta päällimmäiseksi lohiviipale.
    • Tarjoa soijakastiketta pienestä, laakeasta astiasta, jotta kurkku-sushia voi kastaa kevyesti soijakastikkeeseen ja nauttia sormin syöden tai puikoilla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry