Halloumijuustosalaatti ja hunaja-rosmariinikastike

Halloumijuustosalaatti ja hunaja-rosmariinikastike

Halloumijuustosalaatti ja hunaja-rosmariinikastike

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 ruukku(a) tammenlehtisalaattia
  • 1 ruukku(a) roomansalaattia
  • 1 ruukku(a) rucolaa
  • 0.5 kurkku(a)
  • 2 avokadoa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • balsamietikkaa
  • mustapippuria
  • 4 viipaletta paahtoleipää
  • 4 viipaletta halloumijuustoa

Kastike

  • 4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 tl balsamietikkaa
  • tuoretta rosmariinia
Vaikeusaste

Halloumijuustosalaatti ja hunaja-rosmariinikastike ohje

    • Revi salaatinlehdet suupaloiksi ja jaa suoraan neljälle lautaselle.
    • Paloittele joukkoon kurkku.
    • Kuori ja paloittele avokadot ja purista palojen päälle hiukan sitruunaa tummumisen ehkäisemiseksi. Lisää avokadopalat salaatin päälle.
    • Pirskota salaattiin balsamietikkaa ja rouhi mustapippuria.
    • Huuhtele halloumijuustoviipaleista enin suola juoksevassa vedessä. Kuivaa juustoviipaleet ja pariloi tai paahda pannulla.
    • Paahda leipäviipaleet ja aseta päälle halloumijuustopalat. Siirrä juustoleivät lautasille salaattipedille.
    • Valmista kastike sekoittamalla kaikki raaka-aineet keskenään ja valuta kastike salaattiin
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.