Chilisuklaa-perunaleivokset

Chilisuklaa-perunaleivokset

Chilisuklaa-perunaleivokset

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 300 g keitettyjä perunoita
  • 200 g rasiamargariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 1 dl siirappia
  • 3.5 dl vehnäjauhoja (kolmannes voi olla hiivaleipä- tai spelttijauhoja)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 0.25 tl suolaa

Lisäksi

  • 170 g chili- tai taloussuklaata (kuorrute)
  • 1.5 dl ranskankermaa (kuorrute)
  • koristeeksi mantelirouhetta
Vaikeusaste

Chilisuklaa-perunaleivokset ohje

    • Kuori keitetyt, kylmät perunat ja raasta ne hienolla terällä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon perunaraaste ja siirappi.
    • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, suorakaiteen muotoiseen, kooltaan noin 20 x 30 cm:n vuokaan.
    • Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää ranskankerma . Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.
    • Levitä suklaaseos jäähtyneen levyn pinnalle. Ripota päälle mantelirouhetta.
    • Siirrä kuorrutettu kakkulevy mielellään jääkaappiin ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi.
  1. Vinkki:
    Taikinamäärä on sopiva myös irto- ja/tai tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry