Kuorrutetut kesäkurpitsat

Kuorrutetut kesäkurpitsat

Kuorrutetut kesäkurpitsat

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 melko kookasta kesäkurpitsaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 kuivahtanutta leipäviipaletta
  • 100 g raejuustoa
  • 50 g raastettua emmentalijuustoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl basilikaa tai oreganoa
  • 3 valkuaista
Vaikeusaste

Kuorrutetut kesäkurpitsat ohje

    • Keitä kesäkurpitsoita suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan. Halkaise kurpitsat ja kaavi lusikalla talteen osa sisuksesta.
    • Soseuta sauvasekoittimen avulla tai monitoimikoneella tai tehosekoittimella kesäkurpitsan sisuksesta, murustetusta leivästä, juustoista sekä mausteista kuorrute.
    • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele vaahto kuorrutteeseen.
    • Nostele seos kesäkurpitsojen leikkuupinnoille. Kypsennä 200 asteen lämmössä 20 - 30 minuutin ajan.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry