Balsamicoparsaa

Balsamicoparsaa

Balsamicoparsaa

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 500 g tuoretta vihreää parsaa
  • 0.5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • parmesaanijuustoa

Kastike

  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 1 rkl vettä
  • 1 dl punaista paprikaa pieninä kuutioina
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 0.5 dl öljyä
Vaikeusaste

Balsamicoparsaa ohje

    • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Huuhtele parsat. Leikkaa parsoista kova kantaosa pois ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia.
    • Valuta parsat kuiviksi puhtaan pyyhkeen päällä. Nostele parsat lautaselle ja valuta päälle kastike.
    • Ripottele pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä ja höylää päälle muutama parmesaanilastu. Tarjoa vastapaahdetun leivän kanssa.
    • Huom. Pinjansiemenet voi paahtaa kuivalla, pinnoitetulla pannulla. Varo polttamasta siemeniä, kuumennus riittää.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry