Kesäkurpitsa-sipulisalaatti

Kesäkurpitsa-sipulisalaatti

Kesäkurpitsa-sipulisalaatti

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 2 kg kesäkurpitsaa
  • 5 sipulia
  • 4 dl tillisilppua

Kastike

  • 4 dl vettä
  • 3 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 5 laakerinlehteä
  • 1 tl kokonaisia valkopippureita
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 4 hunajaa
Vaikeusaste

Kesäkurpitsa-sipulisalaatti ohje

    • Raasta kurpitsat karkeaksi raasteeksi, hienonna sipulit ja tilli, sekoita ja siirrä purkkiin.
    • Keitä mausteliemi, sekoita siihen hunaja ja kaada vihannesten päälle. Anna maustua muutama päivä jääkaapissa. Hyvää liha- ja kalaruokien lisäkkeenä. Säilytys viileässä.
  1. Huom. Ohjeessa on aika paljon valkosipulia, joten voit hyvin makusi mukaan vähentää sen määrää tai jättää pois.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry