Mangoldikeitto

Mangoldikeitto

Mangoldikeitto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 400 g mangoldinlehtiä
  • vettä
  • 2 rkl margariinia
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 0.25 tl hienonnettua muskottipähkinää
  • 1 l maitoa
  • 0.75 tl suolaa
  • valkopippuria
  • tuoretta kirveliä tai meiramia
Vaikeusaste

Mangoldikeitto ohje

    • Huuhdo mangoldinlehdet ja kiehauta vedessä. Valuta ja hienonna.
    • Sulata rasva kattilan pohjalla ja lisää vehnäjauhot ja muskottipähkinä hyvin sekoittaen.
    • Lisää puolet maidosta (saat varmemmin tasaista, mikäli kuumennat maidon) ja sekoita hyvin.
    • Kun keitto on tasaista, lisää loput maidosta sekoittaen. Lisää mangoldi.
    • Anna keiton kiehua noin 10 minuuttia ja mausta.
    • Voit tarjota lisäksi kananmunahakkelusta.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry