Dippivihannekset

Dippivihannekset

Dippivihannekset

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 kpl keltaista paprikaa
  • 4 kpl porkkanaa
  • 1 kpl kurkku
  • 2 kpl lehtisellerin vartta
  • 1 kpl kukkakaali

Kastike

  • 1 prk kevytkermaviiliä
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 0.5 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • rouhittua mustapippuria
Vaikeusaste

Dippivihannekset ohje

    • Sekoita dippikastikkeen aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa vihannesten pilkkomisen ajan.
    • Huuhdo vihannekset hyvin vedellä.
    • Halkaise paprika ja poista siemenet. Kuori ja huuhtele porkkanat.
    • Leikkaa paprika, porkkana ja kurkku pitkiksi suikaleiksi, lehtiselleri 7 - 10 cm paloiksi. Irrota kukkakaalista kukinnot, halkaise suurimmat.
    • Asettele kasvikset laakealle vadille kukin omaan ryhmäänsä.
  1. Vinkki:
    Jos tiedät ruokailijoiden määrän, voit koota kullekin vieraalle kasvisannoksen valmiiksi. Dippikastike voi olla kulhossa pöydän keskellä.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry