Luumu-omenachutney

Luumu-omenachutney

Luumu-omenachutney

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 0.5 kg tuoreita luumuja
  • 0.5 kg omenoita
  • 2 sipulia
  • (3 valkosipulinkynttä)
  • 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 2 dl rusinoita
  • 2 dl fariini- tai tummaa muscovadosokeria
  • 4 dl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 kanelitanko
  • 3 mausteneilikkaa
  • 1 pieni rosmariininoksa
Vaikeusaste

Luumu-omenachutney ohje

    • Halkaise luumut ja poista kivet.
    • Leikkaa luumunpuolikkaat vielä kerran puoliksi ja laita kattilaan.
    • Lohko omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi.
    • Kuori sipulit (sekä valkosipulit) ja hienonna sipulit.
    • Kuori inkivääripala ja raasta hienoksi.
    • Laita kaikki chutneyn ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
    • Keitä chutneya noin tunnin verran miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita silloin tällöin.
    • Poista kanelitanko, mausteneilikat ja rosmariininoksa.
    • Jaa kuuma chutney kuumennettuihin, pieniin purkkeihin ja sulje puhtaalla kannella.
    • Anna jäähtyä, vie viileään ja anna maustua viileässä paikassa vähintään 2 kk.
    • Tarjoa chutney broileri- tai kalkkunaruoan seurana tai possupaistin lisäkkeenä.
    • Kokeile chutneya myös vuohenjuuston tai brien kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry