Kotoinen tomaattiketsuppi

Kotoinen tomaattiketsuppi

Kotoinen tomaattiketsuppi

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 1 kg kypsiä tomaatteja
  • 3 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kokonaisia viherpippureita
  • 0.5 tl kokonaisia mustapippureita
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 dl viinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl hillosokeria
  • 3 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
Vaikeusaste

Kotoinen tomaattiketsuppi ohje

    • Poista tomaateista kovat kannat ja leikkaa tomaatit kuorineen lohkoiksi. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulin kynnet. Hienonna pippurit huhmareessa.
    • Pane kattilaan tomaatit, sipulit ja pippurit. Mittaa joukkoon suola, viinietikka ja vesi. Keitä seosta miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 50 - 60 minuuttia.
    • Soseuta seos sauvasekoittimella.
    • Lisää joukkoon hillosokeri ja keitä vielä noin 10 minuuttia kannen alla välillä sekoittaen.
    • Lisää valmiiseen kuumaan soseeseen basilika.
    • Siirrä ketsuppi puhtaisiin purkkeihin tai pakasterasioihin. Sose säilyy jääkaapissa noin 2 kuukautta.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry