Kotisäilöjän paprikasalsa

Kotisäilöjän paprikasalsa

Kotisäilöjän paprikasalsa

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 2 vihreää paprikaa
  • 2 punaista paprikaa
  • 2 keltaista paprikaa
  • 1 mieto chilipalko
  • 3 sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä

Marinadiin

  • 2 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 10 valkopippuria
  • 10 maustepippuria
  • 1 rkl (sinapinsiemeniä)
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 3 cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
Vaikeusaste

Kotisäilöjän paprikasalsa ohje

    • Aloita keittämällä ensin liemi. Kuumenna sitä varten vesi kiehuvaksi ja sekoita siihen sokeri.
    • Lisää joukkoon mausteet ja kuorittu inkiväärinpala.
    • Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
    • Huuhtele paprikat ja chili, halkaise ja poista siemenet. Suikaloi paprikat ja hienonna chili.
    • Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Halkaise sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi valkosipulit.
    • Siivilöi mausteliemi, kaada takaisin kattilaan ja sekoita joukkoon etikka.
    • Lisää etikkaliemeen kasvikset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia.
    • Jaa salsa kuumiin, hyvin pestyihin purkkeihin ja sulje muovitetuilla, kuumalla vedellä huuhdelluilla kansilla (etikka ruostuttaa tavalliset kannet!).
    • Säilytä viileässä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry