Coleslaw-kaalisalaatti

Coleslaw-kaalisalaatti

Coleslaw-kaalisalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 500 g valkokaalia
  • 1 kpl omena
  • 1 dl ananasmurskaa (valutettuna)
  • 1 kpl porkkana
  • pala purjoa
  • persiljaa

Kastike

  • 0.5 dl majoneesia
  • 0.5 dl jogurttia
  • 2 rkl ananas- tai omenamehua
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria
  • raastettua piparjuurta
Vaikeusaste

Coleslaw-kaalisalaatti ohje

    • Leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Terävä juustohöylä tai vihannesleikkuri ovat avuksi, mutta terävällä veitselläkin työ sujuu leikkuulautaa vasten. Kesäkaalin voi leikata veitsellä krouvistikin.
    • Raasta omena ja porkkana. Viipaloi halkaistu purjon pala ja hienonna persilja.
    • Kun käytät talvikaalia, siirrä kaalisuikaleet isoon lävikköön ja huuuhtele ne kiehuvan kuumalla vedellä, jolloin kaali pehmenee ja maku pyöristyy. Jäähdytä kaali. Kesällä kuumakäsittely ei ole tarpeen.
    • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.
    • Yhdistä kaikki aineet kahdella haarukalla nostellen isoon kulhoon. Voit hyvin säilyttää salaattia jääkaapissa seuraavaan päivään. Coleslaw-salaatti sopii erittäin hyvin niin kalan kuin lihan tai makkaran lisäkkeeksi.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry