Peruna-paprikarulla

Peruna-paprikarulla

Peruna-paprikarulla

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 6 kpl isoa, jauhoista perunaa
  • 2 kpl munaa
  • 0.5 tl suolaa
  • mustapippuria

Täyte

  • 1 kpl pieni punasipuli
  • 0.5 kpl punaista paprikaa
  • 15 kpl basilikanlehteä
  • muutama oliivi
  • 100 g fetajuustoa
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
Vaikeusaste

Peruna-paprikarulla ohje

    • Kuori perunat ja raasta hienoksi raasteeksi. Sekoita perunaraaste, munat, suola ja pippuri.
    • Kaada seos voidellun leivinpaperin päälle. Levitä perunaraaste ohueksi, noin 35 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
    • Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 - 25 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
    • Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna paprika, basilika ja oliivit. Murenna feta. Yhdistä kaikki täytteen aineet tuorejuustoon.
    • Levitä täyte perunalevyn päälle ja kääri levy rullalle. Tarjoile liha- tai kalaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan salaatin kanssa.
  1. Vinkki:
    Käärön voi myös valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa kelmuun tai folioon käärittynä, jolloin se vetäytyy kauniisti muotoonsa, tiiviiksi rullaksi. Lämmitä ennen tarjoilua 225-asteisessa uunissa 5 - 10 minuuttia niin, että käärön pinta saa kauniin värin.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry