Kasvisseljanka

Kasvisseljanka

Kasvisseljanka

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 3 porkkanaa
  • 1 pienehkö selleri
  • 3 palsternakkaa
  • 250 g vihreitä papuja
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1.2 l kasvislientä fondista tai liemikuutioista
  • 1 tlk tomaattimurskaa (à 400g)
  • 6 tomaattia
  • 1 laakerinlehti
  • 5 maustepippuria
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl (ruoko)sokeria
  • 2 maustekurkkua
  • 0.5 dl maustekurkkujen lientä
  • 1 dl hienonnettua, tuoretta persiljaa
Vaikeusaste

Kasvisseljanka ohje

    • Kuori juurekset ja leikkaa lohkoiksi. Huuhdo ja perkaa pavut ja leikkaa noin neljään osaan. Kuori ja lohko sipulit.
    • Kuumenna paksupohjaisessa, tilavassa kattilassa tilkka öljyä ja kuumenna kasvispaloja koko ajan käännellen.
    • Lisää kasvisliemi, tomaattimurska ja lohkotut tomaatit sekä laakerinlehti, maustepippurit ja fenkolinsiemenet.
    • Hauduta miedolla lämmöllä 20 minuuttia.
    • Kuutioit kurkut. Lisää keittoon kurkkukuutiot ja kurkkujen lientä. Kuumenna ja tarkista maku. Ripottele pinnalle persiljaa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.