Broccolisoppa

Broccolisoppa

Broccolisoppa

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 800 g parsakaalia
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 8 dl vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
  • suola

Lisäksi

  • paprikakuutioita
Vaikeusaste

Broccolisoppa ohje

    • Paloittele parsakaalit. Puolita ja viipaloi varsiosat ja irrottele nuput.
    • Kuori ja hienonna sipulit.
    • Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä. Kuullota sipulit ja kuumenna parsakaalit käännellen kahdella lastalla.
    • Lisää vesi ja kasvisfondi ja keitä 20 minuutin ajan.
    • Ota muutama parsakaalin nuppu erilleen koristeeksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaisen samettiseksi. Lisää viini ja rakuuna ja tarkista maku. Lisää tarpeen mukaan suolaa ja pippuria.
    • Annostele keitto. Ripauta pinnalle paprikakuutioita ja muutamia parsakaalin nuppuja.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry