Soija-kasviskastike

Soija-kasviskastike

Soija-kasviskastike

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 60 g soijarouhetta
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 1 pala(a) palsternakkaa (à 70g)
  • 2 pientä porkkanaa
  • 0.5 pientä paprikaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tlk tomaattimurskaa (à 400g)
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua timajmia
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua oreganoa
  • 1.5 tl suolaa
  • 2 rkl balsamicoa
  • 3 dl vettä
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl (kylmäpuristettu oliiviöljy)
Vaikeusaste

Soija-kasviskastike ohje

    • Viipaloi valkosipulinkynnet. Keitä soijarouhetta 15 minuuttia valkosipulin ja laakerinlehtien kanssa tai liota rouhetta kuumassa vedessä 60 minuuttia, valuta rouhe ja puristele ylimääräinen neste pois. Poista laakerinlehdet.
    • Paloittele kasvikset. Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta sipulia, valkosipulia, kurkumaa ja tomaattipyreetä 5 minuuttia keskilämmöllä.
    • Lisää porkkana, palsternakka ja yrtit.jos käytät kuivattuja yrttejä. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia.
    • Lisää tomaattimurska, vesi, paprika ja soijarouhe. Hauduta miedolla lämmöllä 60 minuuttia.
    • Lisää balsamico, tuoreet yrtit, tuore basilika, suola ja pippuri. Soseuta kastike ja tarjoile spagetin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry