Gazpacho, kylmä vihanneskeitto

Gazpacho, kylmä vihanneskeitto

Gazpacho, kylmä vihanneskeitto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kpl paprikaa
  • 2 kpl (punaista) nippusipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 kpl kurkku
  • 4 kpl tomaattia
  • 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • tilkka sitruunamehua
  • 0.75 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • ripaus sokeria
  • 5 tippa(a) tabaskoa
  • 2 dl vettä

Tarjoiluun

  • jääkuutioita
  • 0.5 kpl kurkku kuutioina
  • 0.5 dl tuoretta, hienonnettua korianteria tai persiljaa
  • paahdettua leipää, patonkia tai rapeita leipäkuutioita
Vaikeusaste

Gazpacho, kylmä vihanneskeitto ohje

    • Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenet ja kannat. Paloittele paprikat ja huuhdottu kurkku sekä tomaatit.
    • Huuhtele ja paloittele nippusipulit. Säästä sipulien varret johonkin toiseen ruokaan. Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna.
    • Voit siirtää kasvikset tilavaan astiaan, lisätä joukkoon loput ainekset ja antaa ainesten maustua tässä vaiheessa jääkaapissa, jolloin maut tasaantuvat.
    • Soseuta kasvikset monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Tarkista maku.
    • Jäähdytä keitto täysin kylmäksi ja tarjoa se hellepäivänä niin, että lisäät siihen juuri ennen tarjoilua jääkuutioita.
    • Annostele lautasille kurkkukuutioita, lisää keitto ja ripota pinnalle tuoreyrttiä.
    • Lisäkkeeksi sopivat rapeaksi paahdetut leipäviipaleet tai patonki.
    • Vinkki: Voit halutessasi ensin kevyesti kuullottaa kaikki kasvikset pannulla tilkassa öljyä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry