Hillottu kurpitsa

Hillottu kurpitsa

Hillottu kurpitsa

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 1.3 kg kurpitsakuutioita
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl vettä
  • 950 g sokeria
  • 2 isoa palaa kuivattua inkivääriä
Vaikeusaste

Hillottu kurpitsa ohje

    • Keitä etikasta, vedestä, sokerista ja inkivääristä liemi. Sekoita silloin tällöin. Kypsennä kurpitsankuutiot etikka-sokeriliemessä. Kurpitsan pitää muuttua läpikuultavaksi, mutta se ei saa soseutua.
    • Nosta kurpitsakuutiot lämpimiin, puhtaisiin lasitölkkeihin. Keitä lientä kokoon 10 minuuttia. Kaada liemi kurpitsapalojen päälle, sulje tölkit. Säilytä kylmässä.
    • Tarjoiluvalmista heti.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry