Mansikka-kevätsipulisalaatti

Mansikka-kevätsipulisalaatti

Mansikka-kevätsipulisalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 l mansikoita
  • 2 kevätsipulia tai vastaavasti ruohosipulia tai nippusipulin varsia
  • 0.5 dl tuoretta, hienonnettua basilikaa

Kastike

  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1.5 tl sokeria
Vaikeusaste

Mansikka-kevätsipulisalaatti ohje

    • Sekoita kastikkeen ainekset keskenään esimerkiksi pienessä lasitölkissä ravistaen.
    • Viipaloi peratut mansikat ja viipaloi kevät- tai ruohosipulit ohuiksi renkaiksi. Yhdistä mansikat ja sipulit. Kaada kastike päälle ja sekoita.
    • Anna vetäytyä noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
    • Juuri ennen tarjoilua sekoita joukkoon hienonnettua basilikaa.
    • Tämä salaatti maistuu varsinkin savustetun ja grillatun ruoan kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry