Kolmen värin salaatti

Kolmen värin salaatti

Kolmen värin salaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 pienehkö kukkakaali
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • 3 tomaattia
  • pala purjoa
  • 1 ruukku(a) jääsalaattia
  • (kypsää broileria paloiteltuna)

Kastike

  • 1 dl öljyä
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 ruukku(a) tuoretta basilikaa
  • 1 tl inkivääriä
  • mustapippuria
  • ripaus suolaa
Vaikeusaste

Kolmen värin salaatti ohje

    • Irrottele kukkakaalin kukinnot ja keitä kurkumalla, viipaloidulla valkosipulilla sekä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Kurkuma värjää kukkakaalin kauniin keltaiseksi. Valuta lävikössä ja anna jäähtyä.
    • Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja purjo ohuiksi viipaleiksi. Revi jääsalaatti suupaloiksi.
    • Mittaa kaikki kastikkeen aineet korkeahkoon kulhoon ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi. Asettele salaatin ainekset tarjoiluastiaan ja kaada päälle kastike.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry