Kirvelimarinoidut kasvikset

Kirvelimarinoidut kasvikset

Kirvelimarinoidut kasvikset

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 3 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 purjo
  • 1 nippu(a) retiisejä
  • vettä
  • mustapippuria
  • suolaa

Marinadiin

  • 1.5 dl öljyä
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
  • 2 rkl sinappia
  • 1 ruukku(a) kirveliä
Vaikeusaste

Kirvelimarinoidut kasvikset ohje

    • Kuori porkkanat ja suikaloi ne. Halkaise kesäkurpitsa ja viipaloi puolikkaat.
    • Halkaise purjo pitkittäin, huuhtele ja leikkaa suikaleiksi.
    • Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta kevyesti suolalla. Lisää porkkanat ja keitä muutama minuutti.
    • Lisää kesäkurpitsa, purjo ja retiisit ja kiehauta nopeasti. Kaada vesi pois.
    • Sekoita marinadikastike ja kaada kuumien kasvisten joukkoon. Anna kasvisten marinoitua vähintään 2 tuntia.
    • Ripauta lopuksi kasvisten päälle vielä hieman suolaa ja mustapippuria.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.