Kirkas perunasalaatti

Kirkas perunasalaatti

Kirkas perunasalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 600 g varhaisperunoita tai kiinteitä, vihreän väritunnisteen perunoita
  • 1 (puna)sipuli
  • 1 nippu tai ruukku ruohosipulia

Kastike

  • 2 rkl sinappia
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2.5 rkl valkoviinietikkaa
  • valkopippuria
  • suolaa
Vaikeusaste

Kirkas perunasalaatti ohje

    • Keitä ja kuori perunat. Anna jäähtyä ja leikkaa viipaleiksi.
    • Hienonna kuorittu sipuli ja saksi ruohosipuli muutaman sentin pituisiksi pätkiksi.
    • Mittaa kastikeainekset kannelliseen lasitölkiin ja ravista seos tasaiseksi.
    • Lado viipaloidut perunat ja hienonnettu sipuli ja ruohosipuli kerroksittain tarjoiluastiaan. Valele kastiketta kerrosten väliin ja salaatin pinnalle.
    • Anna perunasalaatin maustua foliolla peitettynä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoamista.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry