Hunajamarinoidut osterivinokkaat

Hunajamarinoidut osterivinokkaat

Hunajamarinoidut osterivinokkaat

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 150 g osterivinokkaita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.5 dl silputtua persiljaa
  • 0.75 dl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl rypsiöljyä
Vaikeusaste

Hunajamarinoidut osterivinokkaat ohje

    • Paloittele isot sienet, pienet sienet voivat olla kokonaisina. Asettele sienet kannelliseen astiaan.
    • Viipaloi valkosipulinkynnet ja sipuli ohuiksi viipaleiksi ja laita sienten päälle. Ripottele päälle pippuri ja persilja. Sekoita kevyesti.
    • Sekoita viinietikka ja hunaja keskenään ja lisää sitten vesi, suola ja öljy. Valuta kastike sienille ja anna maustua vähintään pari tuntia tai vaikka yön yli.
    • Nosta sienet tarjolle cocktailtikkujen kanssa, joilla ruokailijat voivat poimia sieniä.
  1. Vinkki: Viljeltyjä sieniä voi syödä kypsentämättä, mutta jos olet kovin herkkävatsainen, ryöppää sienet runsaassa kiehuvassa vedessä muutaman minuutin verran, valuta ja jäähdytä. Valmista sitten ohjeen mukaan.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry