Kesäkurpitsa-paprikavokki

Kesäkurpitsa-paprikavokki

Kesäkurpitsa-paprikavokki

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 kesäkurpitsa
  • 2 paprikaa
  • 3 vartta lehtiselleriä
  • 1 purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippurirouhetta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl sitruuna- tai limettimehua
  • 0.5 dl hienonnettua, tuoretta korianteria
Vaikeusaste

Kesäkurpitsa-paprikavokki ohje

    • Huuhtele kasvikset. Halkaise kesäkurpitsat ja leikkaa viipaleiksi. Huuhtele paprikat ja leikkaa suikaleiksi. Viipaloi lehtiselleri ja halkaistu, huuhdottu purjo. Hienonna valkosipuli.
    • Kuumenna öljytilkka vokki- tai muurinpohjapannulla. Kuullota kasvikset ja inkivääriraaste.
    • Mausta ja tarkista maku.
    • Tarjoa esimerkiksi broileriruoan lämpimänä kasvislisäkkeenä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry