Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko

Luokka: 
Pata- ja vokkiruoat, risotot, Uuni- ja grilliruoat, Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Lisäksi

Vaikeusaste

Kaalilaatikko ohje

    • Paloittele kaali lohkoiksi ja edelleen suikaleiksi. Lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Anna hautua muun valmistelun ajan.
    • Hienonna sipulit ja kuullota tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja paista sekoittaen.
    • Mausta suolalla ja pippurilla.
    • Keitä riisi tai ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Täysjyväohraa saa myös nopeasti, 8 minuutissa kypsyvänä.Kaura-riisiseoksen kypsymisaika on 20 min.
    • Sekoita kaali keitinliemineen, jauheliha, kypsä riisi tai ohra sekä siirappi ja kerma. Hienonna joukkoon tuoretta yrttiä. Tarkista maku.
    • Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
    • Valele paiston aikana lihaliemi-siirappiseoksella, joka antaa pintaan makua ja väriä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös