Lohta ja sitruunaperunoita

Lohta ja sitruunaperunoita

Lohta ja sitruunaperunoita

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kg perunoita
  • 1 sitruuna
  • suolaa
  • vettä
  • 100 g kevyttuorejuustoa
  • 1 ruukku(a) persiljaa
  • 500 g nahatonta ja ruodotonta lohifileetä
  • 1 rkl pullomargariinia
  • 1 tl suolaa
  • (valko)pippuria
Vaikeusaste

Lohta ja sitruunaperunoita ohje

    • Kuori ja viipaloi perunat. Pese sitruuna hyvin kuumalla vedellä, raasta kuori ja purista mehu. Keitä perunaviipaleet kypsiksi sitruunanmehulla ja suolalla maustetussa vedessä.
    • Säästä perunoiden keitinvedestä 1 dl, kaada loppu pois.
    • Kuumenna erilleen otettu keitinvesi ja sulata tuorejuusto sekaan. Hienonna persilja. Sekoita keitettyjen perunaviipaleiden joukkoon hienonnettu persilja, raastettu sitruunankuori ja tuorejuustokastike.
    • Leikkaa lohifileestä neljä annospalaa. Paista lohipalat paistinpannulla margariinissa molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
    • Siirrä perunaviipaleet laakealle vadille ja paistetut lohiviipaleet perunoiden päälle. Tarjoa heti salaatin kanssa.
  1. Kotimaiset Kasvikset ry