Mansikkarisotto

Mansikkarisotto

Mansikkarisotto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 8 dl vettä
  • 1 dl makeaa siideriä tai valkoviiniä
  • 2 dl vaahdotettua kermaa
  • 0.5 kpl sitruunan mehu
  • sokeria maun mukaan
  • ripaus suolaa

Lisäksi

  • 0.5 l mansikoita
  • tilkka öljyä
Vaikeusaste

Mansikkarisotto ohje

    • Kuullota riisi nopeasti kattilassa pienessä öljytilkassa.
    • Lisää kiehuva vesi riisin sekaan parissa kolmessa erässä sekoittaen ja keitä kohtalaisella lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riisiin.
    • Lisää joukkoon siideri tai valkoviini ja sitruunamehu.
    • Keitä edelleen, kunnes risotto on juoksevan kermamaista ja riisi al dente eli tuntuu hampaissa.
    • Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma ja sekoita vaahto riisiin.
    • Mausta sokerilla ja ripauksella suolaa.
    • Lisää risottoon peratut, puolitetut mansikat kevyesti nostellen ja tarjoa heti esimerkiksi välipalana.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry