Mainio maissicouscous

Mainio maissicouscous

Mainio maissicouscous

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 maissintähkää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • rypsiöljyä tai pullomargariinia
  • suolaa, mustapippuria
  • 70 g cashewpähkinöitä
  • 100 g kuivattuja aprikooseja
  • 4 dl kasvislientä
  • 1 tl kurkumaa
  • 4 dl couscousia
  • tuoretta persiljaa ja minttua
  • sitruuna
  • (punasipuli)
Vaikeusaste

Mainio maissicouscous ohje

    • Leikkaa maissinjyvät irti kahdesta tähkästä tai käytä niiden tilalla 200 – 300 g pakastettuja maissinjyviä.
    • Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljytilkka paistinpannulla, lisää valkosipuli ja maissinjyvät. Paista kypsiksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä pannu sivuun.
    • Puolita pähkinät ja paahda ne kevyesti kuumalla pannulla. Leikkaa aprikoosit suikaleiksi.
    • Mittaa couscous kattilaan. Kuumenna erikseen kasvisliemi, lisää kurkuma ja kaada neste kiehuvana couscousin päälle. Jätä kypsymään ja turpoamaan kannen alle ja siirrä kattila pois kuumalta liedeltä.
    • Leikkaa kaksi maissintähkää ensin poikittain kahtia, sitten pituussuuntaan kahtia. Keitä puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä eli parin minuutin ajan. Grillaa tai paista öljytyllä pannulla maissinpalat tämän jälkeen kypsiksi.
    • Sekoita couscousia kahdella haarukalla nostellen isossa kulhossa, kunnes se on irtonaista. Voit lisätä joukkoon tilkan öljyä. Yhdistä couscousiin maissi-valkosipuliseos sekä pähkinät ja aprikoosit. Puserra joukkoon sitruunamehua ja sekoita.
    • Tarkista maku ja lisää hienonnettua persiljaa ja minttua sekä tarvittaessa suolaa ja pippuria.
    • Jaa couscoussalaatti tarjolle neljälle lautaselle tai nostele yhdelle tarjoiluvadille. Asettele päälle grillatut tai paistetut maissinpalat. Korista ruoka sitruunankuoriraasteella tai punasipulilla ja voit valella päälle hieman öljyä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry