Kasviscouscous

Kasviscouscous

Kasviscouscous

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 tomaattia
  • pala purjoa
  • 1 keltainen paprika
  • 0.5 kurkkua
  • 2 rkl öljyä
  • 2 dl vettä
  • 2 dl couscous-suurimoita
  • 0.5 dl sitruunamehua
  • 0.5 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 dl tuoretta persiljaa ja minttua hienonnettuna
  • (ruskistettuja ja maustettuja lampaan ulkofileepaloja tai broileripaloja)
Vaikeusaste

Kasviscouscous ohje

    • Leikkaa purjo, paprika, tomaatit ja kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota hetki purjoa ja paprikaa. Lisää vesi.
    • Veden kiehuessa lisää couscous ja poista kattila välittömästi liedeltä. Anna suurimoiden turvota jäähtyvässä nesteessä muutaman minuutin ajan. Sekoita couscous irtonaiseksi.
    • Lisää tomaatti- ja kurkkukuutiot, sitruunamehu, suola, pippuri ja tuoreet, hienonnetut yrtit.
    • Voit tarjota couscousin kylmänä, haaleana tai lämpimänä salaatin tai lisäkkeen tapaan. Couscousiin voi lisätä kypsennettyä lihaa tai kanaa tai tarjoa kasviscouscous erikseen esimerkiksi grillattujen lammasvartaiden kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry