Sipuli-kurpitsapikkelssi

Sipuli-kurpitsapikkelssi

Sipuli-kurpitsapikkelssi

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 400 g suikaloitua sipulia
  • 1 kg suikaloitua kesäkurpitsaa

Kastike

  • 3 dl vettä
  • 2 dl väkiviinaetikkaa
  • 0.5 dl hunajaa tai sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 rkl anista
Vaikeusaste

Sipuli-kurpitsapikkelssi ohje

    • Mittaa liemen aineet laakeahkoon kattilaan, valkosipulinkynnet viipaloituina. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää joukkoon sipulisuikaleet. Anna keihua miedolla lämmöllä kannen alla pari minuuttia.
    • Lisää kurpitsasuikaleet ja anna niiden kiehua minuutin ajan. Sekoita ja painele aineita liemeen.
    • Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä kannen alla. Purkita seos. Pikkelssi säilyy jääkaapissa useita kuukausia.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry