Friteeratut kesäkurpitsan kukat

Friteeratut kesäkurpitsan kukat

Friteeratut kesäkurpitsan kukat

Kesäkurpitsan kukkia voi tarjoilla sellaisinaan salaateissa tai täytettyinä tai kevyesti friteerattuina. Friteerattaessa ne on tapana täyttää vaikkapa jauhelihasekoituksella, jonka jälkeen ne kastetaan frityyritaikinaan ja uppopaistetaan eli friteerataan.

Ainekset

4 henkilölle

1

Taikina

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa
  • 0.5 dl vettä tai kivennäisvettä
  • suolaa
  • öljyä uppopaistamiseen
Vaikeusaste

Friteeratut kesäkurpitsan kukat ohje

    • Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Nesteen määrällä voit säädellä kuorrutuksen paksuutta, mitä paksumpi taikina sitä paksumpi kuorrutus. Anna taikinan seistä vähintään 30 minuuttia.
    • Leikkaa halutessasi kurpitsankukista kanta ja pane kuhunkin kukkaan esimerkiksi maustettua, kypsää jauhelihaa täytteeksi. Paina kukkaa suppuun täytteen ympärille.
    • Kastele jokainen kukka frityyritaikinassa. Valuta liika taikina pois.
    • Keitä palat kuumassa öljyssä, kunnes niiden pinta on kauniin ruskea.
    • Valuta ylimääräinen rasva paiston jälkeen talouspaperilla vuoratulle vadille tai lautaselle. Tarjoile heti.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry