Feta-juurespaistos

Feta-juurespaistos

Feta-juurespaistos

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 porkkanaa
  • 4 palsternakkaa
  • 1 lanttu
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria
  • tuoreita timjamin, rakuunan tai persiljan oksia
  • 200 g kuutioitua fetajuustoa tai suomalaista leipäjuustoa
  • juoksevaa hunajaa
Vaikeusaste

Feta-juurespaistos ohje

    • Kuori ja paloittele juurekset isohkoiksi kuutioiksi. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Siirrä juurespalat vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla sekä yrtinoksilla.
    • Paahda aineksia 200-asteisessa uunissa kaikkiaan noin tunnin ajan. Lisää fetakuutiot juuresten joukkoon käännellen noin puolivälissä ja valele ruokaan lopuksi juoksevaa hunajaa.
    • Tarjoa feta-juurespaistosta kalkkunan, porsaanliharuoan tai broilerin lisäkkeenä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry