Kirpeä kukkakaali

Kirpeä kukkakaali

Kirpeä kukkakaali

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kukkakaali (à 400g)
  • vettä keittämiseen

Kastike

  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
Vaikeusaste

Kirpeä kukkakaali ohje

    • Irrottele kukkakaalista kukinnot. Lisää kukkakaali kiehuvaan veteen ja
    • keitä noin 2 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna valua lävikössä.
    • Mittaa kattilaan muut liemen aineet paitsi minttu. Anna liemen kiehahtaa.
    • Lado kukkakaalin kukinnot kerroksittain silputun mintun kanssa tarjoiluastiaan. Voit painella kukkakaalin tiiviisti astiaan.
    • Kaada päälle lämmin liemi ja anna jäähtyä. Siirrä astia kylmään.
    • Kun kukkakaali on jääkaappikylmää, se on valmista tarjottavaksi.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry