Vaaleaa kalaa tomaattikastikkeessa

Vaaleaa kalaa tomaattikastikkeessa

Vaaleaa kalaa tomaattikastikkeessa

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 500 g vaaleaa kalafileetä ilman nahkaa (esim. siikaa, kuhaa tai ahventa)

Kastike

  • 3 salottisipulia
  • 1 tlk tomaattimurskaa (à 400g)
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 0.5 sitruunan mehu
  • 2 rkl balsamietikkaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl silputtua tuoretta timjamia
  • 0.5 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
Vaikeusaste

Vaaleaa kalaa tomaattikastikkeessa ohje

    • Kuullota puolitettuja kirsikkatomaatteja ja hienonnettuja sipuleita öljyssä.
    • Lisää loput aineista ja kuumenna seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
    • Mausta kalafileet mustapippurilla ja paista kuumalla, suolatulla pannulla kypsiksi molemmin puolin.
    • Nosta kalapalat tarjolle ja tarjoa kastikkeen, keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry