Purjo-valkoviinikastike pastalle

Purjo-valkoviinikastike pastalle

Purjo-valkoviinikastike pastalle

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 purjo
  • 2 rkl voita tai margariinia
  • 0.5 dl valkoviiniä
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria
  • 0.5 ruukku(a) persiljaa tai rakuunaa
Vaikeusaste

Purjo-valkoviinikastike pastalle ohje

    • Puolita purjo pitkittäin, huuhtele ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi tai viipaloi huuhdotut kevätsipulit.
    • Kuullota sipulit kevyesti pannulla pienessä määrässä rasvaa.
    • Lisää viini, kiehauta ja lisää kerma. Kuumenna ja mausta suolalla, pippurilla ja tuoreella yrtillä.
    • Kääntele kastike varoen juuri keitetyn pastan joukkoon kattilaan.
    • Huom. Kierre- tai perhoskuvioinen pasta sopii hyvin, mutta voit kiehauttaa kastikkeelle myös tuorepastaa, esimerkiksi täytettyjä ravioleja tai tortelliineja.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry