Punajuurikastike

Punajuurikastike

Punajuurikastike

Ainekset

8 henkilölle

1

Ohje

  • 700 g punajuurta
  • 350 g perunaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 200 g punasipulia
  • 0.5 dl öljyä
  • 1.5 l kasvis- tai lihalientä
  • rouhittua mustapippuria
  • 0.5 dl balsamietikkaa
  • tuoretta timjamia, salviaa tai muita yrttejä
  • 1 dl ruokakermaa
Vaikeusaste

Punajuurikastike ohje

    • Kuori ja paloittele juurekset ja peruna. Kuumenna öljy tilavassa padassa tai pannulla ja kuullota kasvikset.
    • Lisää kasvis- tai lihaliemi. Hauduta juureksia kannen alla noin noin tunnin ajan. Soseuta ainekset ja mausta pippurilla, balsamietikalla sekä yrteillä.
    • Ohenna kastiketta kasvis- tai lihaliemellä tarvittaessa ja sekoita joukkoon ruokakermaa. Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.
    • Tarjoa esimerkiksi lihamurekkeen, kyljysten, riistalihan tai pastan kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry