Punajuuri-valkoviinikastike

Punajuuri-valkoviinikastike

Punajuuri-valkoviinikastike

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 3 tuoretta punajuurta
  • 1 dl vettä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl ruoka- tai kevytkermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • (tarvittaessa kasvis- tai lihalientä)
Vaikeusaste

Punajuuri-valkoviinikastike ohje

    • Kuori ja leikkaa punajuuret kuutioiksi.
    • Mittaa vesi ja valkoviini kattilaan. Lisää punajuuret. Keitä kypsiksi. Peitä kannella, jos neste haihtuu liikaa.
    • Soseuta punajuuret nesteen kanssa hyvin hienoksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneen teholeikkurilla. Siivilöi kastike niin saat tasaisemman lopputuloksen.
    • Siirrä kastike takaisin kattilaan. Lisää kerma ja anna kiehahtaa. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamietikalla. Tarkista maku.
    • Keitä kastiketta kasaan, jos kastike on liian löysää ja vastaavasti lisää hieman kasvis- tai lihalientä, jos kastike on liian paksua.
    • Tarjoa esimerkiksi porsaankyljysten, pihvien tai broilerileikkeiden kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.