Pesto

Pesto

Pesto

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 5 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl pinjansiemeniä
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • mustapippuria
  • (suolaa)
Vaikeusaste

Pesto ohje

    • Hienonna tuore basilika, valkosipulinkynnet ja pinjansiemenet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa paksuksi tahnaksi.
    • Lisää öljy tasaisena nauhana koneen koko ajan käydessä.
    • Lisää lopuksi parmesaanijuustoraaste. Mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.
    • Tarjoa pesto pastan kanssa tai käytä lämpimien leipien levitteenä. Mausta pestolla keitetyt varhaisperunat tai italialaistyyppiset keitot.
    • Säilytä pesto lasipurkissa jääkaapissa.
  1. Vinkki:
    Voit korvata pinjansiemenet mantelilla.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry