Maksapihvit kirsikkakastikkeessa

Maksapihvit kirsikkakastikkeessa

Maksapihvit kirsikkakastikkeessa

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 0.5 l happamia kirsikoita
  • 2 dl mietoa kasvislientä
  • 1 rkl sokeria
  • 0.25 tl jauhettua valkopippuria
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl maissijauhoja
  • (suolaa)
  • 4 kpl naudan maksaviipaleita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • tilkka rypsiöljyä

Lisäksi

  • pinnalle hienonnettua kirveliä tai rosmariinia
Vaikeusaste

Maksapihvit kirsikkakastikkeessa ohje

    • Poista kirsikoista kivet. Keitä kirsikoita kasvisliemessä noin 5 minuuttia.
    • Mausta sokerilla ja pippurilla.
    • Sekoita lautasella jauhot, suola ja pippuri.
    • Sekoita vesi ja maissijauhot ja kaada seos koko ajan sekoittaen kirsikoiden joukkoon. Keitä pari minuuttia.
    • Sekoita vehnäjauhoihin suolaa ja mustapippuria. Kasta maksaviipaleet seokseen ja paista kauniin ruskeiksi öljyssä, noin pari minuuttia molemmilta puolilta.
    • Nosta maksapihvit lautasille ja jaa kastike pihvien päälle.
    • Lisänä maistuu perunasose tai keitetyt jauhoiset perunat.
  1. Vinkki:
    Kirsikkakastike sopii myös possu-, nauta- tai broileripihveille.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry