Kaalipesto

Kaalipesto

Kaalipesto

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 150 g uloimpia savoijinkaalinlehtiä
  • 50 g pinjan- tai auringonkukansiemeniä
  • 1 dl tuoreita basilikanlehtiä
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 30 g raastettua pecorino-, parmesaani- tai emmentaljuustoa
  • 1.5 g oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
Vaikeusaste

Kaalipesto ohje

    • Leikkaa savoijinkaalinlehdistä paksut keskiruodot pois. Kuumenna lehtiä kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan ja nosta valumaan keittöpyyhkeen päälle.
    • Hienonna siemenet tehosekoittajassa. Lisää basilikanlehdet, paloitellut savoijinkaalilehdet ja paloiteltu valkosipulinkynsi sekä juustoraaste. Valuta joukkoon öljy ja anna koneen käydä. Mausta pesto suolalla ja pippurilla.
    • Tarjoa kaalipesto pastan kastikkeena tai kasvisten mehevöittäjänä tai levitä sitä hiivaleipäviipaleelle. Kaalipesti sopii myös esimerkiksi porsaankyljysten tai porsaanfileen mausteeksi.
  1. Vinkki: Käytä jäljelle jäänyt savoijinkaali esimerkiksi kaalilaatikon valmistamiseen. Ohje: Kaalilaatikko
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry