Uudenlainen peruna-jauhelihavuoka

Uudenlainen peruna-jauhelihavuoka

Uudenlainen peruna-jauhelihavuoka

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 700 g soseutuvaa perunaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 0.5 dl maitoa
  • 1 iso sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 dl lihalientä
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 2 vartta lehtiselleriä
  • 0.5 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 rkl worchestershire-kastiketta
  • suolaa
  • pippuria
Vaikeusaste

Uudenlainen peruna-jauhelihavuoka ohje

    • Kuori ja lohko perunat. Keitä niitä noin 10 minuuttia eli täysin kypsiksi, valuta ja soseuta. Lisää sitruunamehu ja maito sekä ripaus suolaa ja pippuria.
    • Kuori ja hienonna sipulit. Paahda jauheliha kuumalla pannulla, lisää sipulit ja kuumenna sekoitellen. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja kypsennä sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää lihaliemi ja tomaattisose.
    • Kastikkeen hautuessa paloittele lehtiselleri ja hienonna persilja. Lisää ne jauhelihaseokseen, samoin worchestershire-kastike, suola ja pippuri. Hauduta ainekset kypsiksi ja tarkista maku.
    • Siirrä jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Nostele päälle perunasose kuohkeina nokareina.
    • Kuorruta ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry