Makea raparperi-mansikkahöystö

Makea raparperi-mansikkahöystö

Makea raparperi-mansikkahöystö

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 raparperinvartta
  • 1 l mansikoita
  • 1 appelsiini
  • 2 tl hunajaa
  • 1 rkl juoksevaa margariinia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 15 basilikanlehteä
  • 10 sitruunamelissan lehteä
  • 2 rkl kookoshiutaleita
Vaikeusaste

Makea raparperi-mansikkahöystö ohje

    • Leikkaa kevyesti kuoritut raparperit noin sentin viipaleiksi.
    • Perkaa mansikat ja halkaise tarvittaessa.
    • Purista appelsiinista mehu ja sekoita mehun joukkoon hunajaa.
    • Hienonna yrtit.
    • Kuumenna margariini pannussa ja paista raparperinpaloja pari minuuttia.
    • Sekoita joukkoon sokeri ja kuumenna vielä, kunnes sokeri on sulanut ja raparperit pehmenneet.
    • Kääntele sekaan mansikat ja kaada päälle appelsiinimehu.
    • Kuumenna vain sen verran, että mehu kiehahtaa.
    • Älä keitä liikaa, etteivät mansikat pehmene.
    • Ripottele pinnalle yrtit ja kookoshiutaleet ja tarjoa heti jäätelön kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry