Lämmin hedelmäsalaatti

Lämmin hedelmäsalaatti

Lämmin hedelmäsalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 pikkusitrusta (esim. klementiiniä)
  • 2 luumua
  • 1 päärynä
  • 1 omena
  • 100 g tummia viinirypäleitä
  • 1 banaani
  • tuoretta minttua koristeeksi

Marinadiin

  • 1 dl vettä
  • 0.5 dl sokeria
  • pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 kanelitanko
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 1 dl valkoviiniä
Vaikeusaste

Lämmin hedelmäsalaatti ohje

    • Kuori hedelmät ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Halkaise luumut, poista kivi ja leikkaa lohkoiksi. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet.
    • Kuumenna marinadin vesi, sokeri ja mausteet. Keitä noin 5 minuuttia. Siivilöi ja kaada takaisin kattilaan.
    • Lisää marinadiin luumut, päärynä, omena ja viinirypäleet ja hauduta muutama minuutti.
    • Kaada joukkoon valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta hedelmät kulhoon tai korkeaan lasiin, kaada päälle kuuma marinadi ja koristele tuoreilla mintunlehdillä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry