Tulinen tomaattichutney

Tulinen tomaattichutney

Tulinen tomaattichutney

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 500 g kypsiä, keltaisia tomaatteja
  • 1 kypsä mango
  • 100 g salottisipulia
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 2 maustemitallista mustapippuria
  • ripaus jauhettua maustepippuria
  • 2.5 dl ruokosokeria
  • 2.5 dl valkoviinietikkaa
Vaikeusaste

Tulinen tomaattichutney ohje

    • Poista kalttaamalla tomaatin kuoret sekä puinen kanta. Pilko tomaatit.
    • Kuori mango, poista kivi ja viipaloi hedelmäliha ohuksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
    • Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi ohuksi suikaleiksi. Laita tomaatit, mango, sipulit ja chili tilavaan kattilaan. Lisää mausteet, sokeri ja viinietikka. Kiehauta seos ja jatka keittämistä n. 45 minuuttia, kunnes seos on paksua. Sekoita välillä.
    • Kaada kuuma chutney puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin piri pintaan ja sulje kannella. Säilytä kylmässä ja pimeässä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry