Säilötyt vihreät tomaatit

Säilötyt vihreät tomaatit

Säilötyt vihreät tomaatit

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 1 kg vihreitä tomaatteja
  • 1 l vettä
  • 1 rkl merisuolaa

Marinadiin

  • 5 dl vettä
  • 2.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl sokeria
  • 10 neilikkaa
  • 1 kanelitanko
  • 0.5 rkl sinapinsiemeniä
Vaikeusaste

Säilötyt vihreät tomaatit ohje

    • Poista tomaateista kannat ja pistele tomaattien kuoret haarukalla.
    • Kiehauta vesi, lisää suola ja keitä tomaatteja 10 minuuttia. Nosta tomaatit vedestä ja irrota kuoret.
    • Kiehauta mausteliemen vesi, etikka, sokeri, neilikat, kanelitanko ja sinapinsiemenet. Lisää tomaatit mausteliemeen ja anna kiehua hiljalleen läpikuultaviksi. Varo, etteivät tomaatit kiehu rikki.
    • Nosta tomaatit puhtaisiin kuumiin lasitölkkeihin ja kaada liemi päälle.
    • Sulje tölkit ja säilytä kylmässä ja pimeässä. Tomaattisäilyke on valmista tarjottavaksi viikon kuluttua
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.