Säilötyt kesäkurpitsat

Säilötyt kesäkurpitsat

Säilötyt kesäkurpitsat

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 2 kesäkurpitsaa (á 400 g)
  • 1 punasipuli
  • (porkkana)
  • (piparjuuren lastuja)
  • (mustaherukan lehtiä)

Marinadiin

  • 6 dl vettä
  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 4 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • kokonaisia neilikoita
  • laakerinlehti
  • valkopippuria
Vaikeusaste

Säilötyt kesäkurpitsat ohje

    • Pese kesäkurpitsat hyvin. Leikkaa kesäkurpitsa haluamaasi muotoon esim.viipaleiksi, veneiksi tai tangoiksi. Leikkaa punasipuli renkaiksi.
    • Lado kesäkurpitsa ja punasipuli (sekä muut mausteet) vuorotellen puhtaaseen tölkkiin.
    • Keitä liemi ja kaada kesäkurpitsan päälle. Sulje tölkki ja säilytä kylmässä. Kesäkurpitsa on valmista syötäväksi 3 viikon kuluttua.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry